Vi tilbyder altid fri fragt i Danmark - Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din ordre!

Facts omkring webcam hacking

August 09, 2018

Hvor ofte ser du folk med en form for cover på deres webcam?

Ser du også ofte folk, der har dækket deres webcam til med tape eller anden form for  webcam sticker? Det er der en grund til! Webcam hacking er nemlig blevet et stigende problem i vores samfund. Typisk bliver webcam hacking forbundet med at hackere hemmelighedsfuldt overvåger folk, og forsøger at afpresse dem med billeder og optagelser. Det er ikke blot private computere, som er udsat for dette - hvis en hacker har fået adgang til din arbejdscomputer kan det også betyde adgang til fortrolige oplysninger på din arbejdsplads. Mængden af infiltrerede smartphones og laptop er langt højere end du går og tror. IT-sikkerhedsfirmaet CSIS anslår at op imod 100.000 danske smartphones og laptop i dag er infiltreret, hvor hackerne har mulighed for at få adgang til dit devices standby funktioner, såsom webcam. 

Hvorfor skulle jeg lige af alle blive udsat for webcam spy?

Du tænker muligvis, at du ikke har noget at skjule? Men tænk én ekstra gang over det - hvad har du at miste ved at beskytte dig? Du kan kun vinde på ikke at være udsat for potentiel webcam hacking! Det er ikke nødvendigvis dig, som hackere går specifikt efter - du kan være udsat for tilfældig angrebsform. James Comey, som er øverste chef for FBI udtaler følgende: "Det er ikke fordi, jeg tror, at der er en hacker, der går efter at hacke mig specifikt. Men man kan blive offer for en tilfældig angrebsform, hvor der systematisk bliver hacket" - du kan klikke på linket og få en interessant indsigt i hans tanker omkring webcam hacking - til både telefon og computere. 

Professor fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet), Lars Ramkilde Knudsen, udtaler også at IT kriminalitet er den eneste kriminalitet, som er voksende i Danmark. Yderligere har han udtalt, at vores samfund endnu ikke har set toppen af isbjerget, hvorfor han anbefaler alle at foretage nødvendige tilpasninger, for ikke at blive potentielt offer for webcam spy. 

Nedenfor ses et billede af Mark Zuckerberg, CEO for Facebook, som tilbage i 2016 gik viralt, fordi han havde dækket hans webcam til med tape. 

Webcam hacking er virkeligt og alle er potentielle ofre - skynd dig derfor, at erstat dit webcam tape eller sticker med et webcam cover til din laptop og smartphone, så undgår du at blive udsat for webcam spy. 

De bedste hilsner

Safe-space